SERVICE I REPAIR I INSTALL
Korang Rasa Aircond Tak Sejuk Sebab Gas Kurang Atau Tak Servis
18
March

By freo / in , /

JAWABNYA DUA-DUA BOLEH MENYEBABKAN AIRCOND KORANG KURANG SEJUK.

Kalau korang nak tahu,filter pada aircond perlu dicuci setiap bulan.Caranya sangat mudah,korang hanya perlu tanggalkan dan cuci.Selepas itu keringkan dan pasang semula . Jika aliran udara lemah dan aircond tidak sejuk, penapis udara di dalam unit mungkin tersumbat dengan debu. Ini menghalang aircond dari mengudara udara sejuk sekitar rumah dan pejabatĀ korang. Korang sepatutnya membersihkan penapis aircond korang setiap bulan. penapis yang dipenuhi habuk akan menyebabkan aircond korang tak sejuk.korang juga perlu melakukan chemical service sekurangnya 6 bulan sekali.

Bagi aircond kurang gas Ada kemungkinan bahawa kekurangan gas penyejuk menjadi punca disebalik udara panas aircond korang.

jadi itulah yg berlaku pada kak ida dari bndar Sri Putra
yg mengalami masalah aircond kurang sejuk.setelah diperiksa ternyata disebabkan oleh aircond tak servis & gas kurang.

Evaporator Yang Kotor

Antara penyebab utama aircond anda bermasalah adalah disebabkan oleh evaporator yang kotor. Evaporator yang kotor boleh mendatangkan pelbagai penyakit kepada aircond anda.

Cuci Evaporator

Jadi penyelesaianya adalah kena rajin-rajin lah servis aircond anda ya. Kami akan memastikan segala kotoran dan habuk yang boleh menyebabkan aircond leaking dan tak sejuk dibersihkan.

Jadi kami sarankan anda rujuk pakar jika mengalami masalah dengan aircond anda. biar pakar yang mencari masalah dan menyelesaikannya sebelum menjadi leibh teruk lagi.Freoadmin

SERVICE / REPAIR / INSTALLATION AIRCOND


Leave Comments